visboot met noorse vlaglofoten zeevissen noorwegenzeevissen visvakantie noorwegen vangstenhengel en reel voor zeevissen noorwegen

Home - waar/wanneer vissen ? - populaire visgebieden - materiaal/technieken - vissoorten - reisverhalen - forum - fotoalbum - filmpjes/video - van alles -

tips / informatie voor een visvakantie - links - contact - visfoto v/d week - doen / niet doen - kantvissen - ijsvissen - zoetwatervissen

ZEEVISSEN IN NOORWEGEN | informatie / tips / ervaringen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPSTAPBOTEN NOORWEGEN

Tijdens een vakantie naar Noorwegen zal u waarschijnlijk wel eens willen vissen. Mensen die een visvakantie naar Noorwegen ondernemen hebben vaak een eigen boot bij het vakantiehuisje.

Vanaf de kant vissen en/of vanuit de eigen boot in de fjord is leuk. Toch hebben veel sportvissers de behoefte om het eens op zee te proberen. Meestal hebben we het dan over zeevissen op zeerd diep water.

Echter met een klein visbootje is het vaak niet veilig genoeg om echt open zee op te zoeken.

De Noren weten dat en om die reden zijn er ook heel veel zogenaamde opstapboten in Noorwegen. Grotere, zeewaardige scheepjes die dus voor wat ruwer weer gemaakt zijn.

Deze boten zijn doorgaans eigendom van Noorse schippers die u tegen betaling meenemen naar goede stekken. Daarmee komen we ook direct op het grootste voordeel;

De schippers van deze opstapboten varen/vissen meestal al jaren in het betreffende gebied en weten de superstekken.

De kans op grote vis is dus extra groot wanneer u met een opstapboot meegaat.

Wat kost het en waar liggen ze in Noorwegen ?

Bij bijna iedere wat grotere haven in Noorwegen zijn opstapboten te vinden. Maar ik heb zelf gemerkt dat ook in veel kleinere kustplaatsen er Noren zijn met een wat grotere boot die u graag tegen betaling willen meenemen.

Als u er zeker van wil zijn dat er zo'n opstapboot in de buurt ligt is het raadzaam dit te controleren bij de huisjesverhuurder waar u overweegt een vakantiehuis te huren.

Ook regionale/plaatselijke toeristenkantoren hebben vaak een lijstje.

Momenteel ben ik bezig met het maken van een lijst waarop u opstapboten per deel van Noorwegen kan terugvinden. U begrijpt dat dit tijd kost.

 

Ik streef er naar deze lijst zo spoedig mogelijk te publiceren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright zeevisseninnoorwegen.nl - disclaimer - contact