Kort verslag van een geslaagde visvakantie op de Lofoten

 

Volendam 24 - 8 - 2008 Ingezonden door J. Tol -

terug naar het hoofdmenu; reisverhalen Noorwegen of terug naar het hoofdmenu zeevissen & zoetwatervissen Noorwegen

 

 

In de Laatste week van Mei zijn wij weer naar de Lofoten geweest.

We gaan al enkele jaren naar Kabelvag, omdat we hier altijd veel vis vangen. De accomodatie doet wel spartaans aan, maar de boten zijn de beste van heel Noorwegen en de boten vinden wij erg belangrijk.

boot visvakantie noorwegen

 

De vangsten zijn super we vangen onbeperkt koolvissen van rond de 15 kilo en mooie kabeljauw ook veel schelvis en zeewolf.

Ons materiaal bestaat uitsluitend uit lichte spin hengels tot 150 gram met shads en pilkers als aas. W

 

 

 

We zijn met acht mannen die allemaal wel kunnen vissen en in Nederland ook geregeld op zee vissen.

Om in Kabelvag te komen gaan we met het vliegtuig, dit is een trip van een hele dag eerst naar schiphol, dan naar Oslo, daar stap je over naar Bodo, vanuit Bodo nog een korte binnenlandse vlucht naar Svolvaer, hierna is het nog een kwartier met de taxi, die bij de boeking is inbegrepen.

kabelvag noorwegen visvakantie

 

Aangekomen in Kabelvag is het uitpakken winkelen en de spullen in orde maken voor de vogende dag.

 

De eerste dag is altijd afwachten zijn die grote koolvissen er weer is en niet teveel wind enz. Nou die mooi koolvissen waren er en ook de grote kabeljauw was er weer. Iedere dag was het raak met vissen van meer dan 14 kilo.

grote kabeljauw lofoten noorwegen

We vingen om te eten eerst s'morgens wat schelvis en zeewolf om daarna de grote jongens te vangen.

We vangen door elkaar heen iedere dag wel 10 echte grote vissen per persoon s 'morgen vissen we op klein spul anders gaat het leuke er af als je de hele dag bullen moet hijsen.

 

 

 

koolvis gevangen vissen noorwegen

 

Omdat we met het vliegtuig zijn kunnen we geen vis meenemen dus gaat alles wat blijft leven terug, wat het niet overleeft gaat naar de man die de boten en de diesel verzorgt,

ook de duitsers en polen waren erg blij als wij hun diepvries hielpen vullen, daar kregen we dan weer vuurwater voor terug, dat was erg leuk. Als je na een paar koolvissen even wilt rusten, kijkt niemand hier van op, het is echt zwaar werk, die beesten hebben een turbo moter die ze inschakelen als ze door hebben dat ze gehaakt zijn dan duiken ze naar de bodem en die is wel eens erg ver weg tot 90 meter soms, dan is er geen houden aan totdat de vis beneden is, dan volg er een dril van soms een kwartier als de vis dan eenmaal onhaakt is heb je wel eens het gevoel dat je armen iets langer zijn geworden en is een pauze hard nodig.

Hier vissen wij met spinhengels pilkers en shads, lijnen van 16 tot op zijn hoogst 20 mm dyneema dat is meer dan genoeg. Dan heb je de sport van je leven en vang je ook veel vis.

big fish norway

de andere huisjes waren ook allemaal bezet met duitsers en polen maar die vingen bijna niks de hele dag vissen voor drie visjes van een kilo of drie, deze mensen vissen nog met hengels tot 50 lbs en nylon lijnen van 50 honderste en stukken lood tot 500 gram. Als wij dan s'vonds thuis komen met alleen de vissen die het niet overleeft hebben kunnen ze het niet geloven.

 

Na een week ben je uitgewoond en blij dat je weer naar huis kan en lekker mag werken inplaats van die grote zware vissen drillen. Ook die lengen, lommen, zeewolven en schelvissen heb je dan weer genoeg gezien. Deze bestemming is een aanrader als je eens lekker veel en groot wilt vangen.

Hieronder nog wat meer foto's van onze visvakantie;

koolvis en kabeljauw noorwegen vissen

vangst lofoten noorwegen

seafishing norway

 

terug naar het hoofdmenu; reisverhalen Noorwegen of terug naar het hoofdmenu zeevissen & zoetwatervissen Noorwegen

 

startpagina